„Толку сум задоволна со целата добра работа што ја правите за мир во светот и за луѓето во толку многу земји. Да продолжиме да работиме заедно и да споделуваме заедно сè за Славата Божја и за доброто на луѓето.“

Мајка Тереза Добитничка на Нобелова награда за мир